Izobraževanje nujno za napredek

06.05.2019 23:28 , Matej Kabaj

Da je izobraževanje nujno za napredek in razvoj, se v Karate-do klubu Ig Shotokan močno zavedamo, zato skrbimo za ustrezno izobraževanje tako tekmovalcev, kakor tudi trenerskega kadra.

V tem času smo se izobraževali predvsem na področju karateja. V aprilu nas je obiskal strokovnjak za borbe, Matjaž Končina, član karate kluba iz Žalca, večkratni državni prvak v borbah in nekdanji trener reprezentance v športnih borbah.Matjaž je najprej mlajšim nato pa še starejšim tekmovalcem razložil in prikazal podrobnosti športne karate borbe.

V drugi polovici meseca pa se je glavni trener kluba, Matej Kabaj udeležil seminarja japonskega mojstra karateja, Nobuaki Kanazawe 8. DAN, tudi SKIF svetovnega prvaka, sina legende Soke Hirukazu Kanazawe, 10. DAN. Naslednjega seminarja smo se udeležili v Ljubljani, kjer je v Sloveniji živeči Japonec Shihan Takashi Tokuhisa razložil kato NijuShiho. Štirje člani kluba, ki so se treninga udeležili, so potrdili, da je bil trening zanimiv in strokovno izveden. V maju nas pa že čaka nov seminar in sicer v Celju, ki ga bodo vodili celo trije japonski inštruktorji.