Novi državni prvak

V zadnjem februarskem vikendu je v Črnomlju potekalo Državno prvenstvo v karateju za člane, veterane in para-karateiste za leto 2019, kjer smo dobili novega državnega prvaka.

04.03.2019 12:48 , Matej Kabaj

Tekmovanje sta s spodbudnimi besedami odprla župan Andrej Kavšek in predsednik Karate zveze Slovenije Borut Strojin. Iz domačega karate kluba na Igu so se državnega prvenstva udeležili trije tekmovalci: Mark Tomaževič in Anže Valjavec, ki sta tekmovala v skupini para-karate, ter Matej Kabaj, ki je tekmoval v skupini veteranov.

Mark in Anže sta nastopala v skupini otrok s posebnimi potrebami, starih do 18 let. Oba sta za tekmovanje še posebej zavzeto trenirala. Že vsak nastop in izvedba kate je zmaga za vsakega tekmovalca v tej kategoriji, Mark pa je s svojo izvedbo kate dosegel četrti rezultat, kar je zelo spodbudno. Glavni trener kluba, Matej Kabaj, je nastopal v kategoriji kate veterani, starost med 35 in 50 let. V konkurenci 11 tekmovalcev je zmagal in tako osvojil naslov državnega veteranskega prvaka za leto 2019.