Slovenska himna v Beogradu

Lovro Kramberger je z zmago na evropskem prvenstvu v tradicionalnem karateju poskrbel, da smo slišali slovensko himno.

26.09.2018 10:36 , Matej Kabaj

Med 15. in 16. septembrom je v Beogradu potekalo že 33. evropsko prvenstvo v tradicionalnem karateju, pod okriljem ETKF organizacije. Na prvenstvu je sodelovalo 15 evropskih reprezentanc v tradicionalnem karateju. Prvenstva se je udeležila tudi izbrana vrsta SZTK, Slovenske zveze tradicionalnega karateja, katere član je tudi Lovro Kramberger. Tekmovanje se je zanj dobro pričelo, saj je v ekipni kati osvojil najprej 3. mesto. Nato sta sledili dve medalji v posamezni kategoriji, 2. mesto KO-GO (izmenična borba) in 3. mesto v FUKU-GO (posebna kombinacija kate in borbe).

Vrhunec prvenstva pa je bila zmaga v kumiteju, prosti borbi, v kategoriji mladincev, starih 16 in 17 let. V treh krogih je pokazal premoč nad nasprotniki in zmagal. Osvojitev naslova je že njegova druga zmaga na evropskih prvenstvih v tradicionalnem karateju. Čestitke Lovru in kar tako še naprej! Zahvala gre tudi ostalim trenerjem, ki pomagajo Lovru na njegovi športni poti, sponzorjem in seveda, staršem!

Vsi v klubu smo nanj zelo ponosni in mu tudi čestitamo za odlične rezultate. Vložen trud v šport se povrne, kar je pokazal tudi Lovro, ko je marsikateri dan med poletjem posvetil svoji telesni pripravi, kakor zabavi na plaži. 

KDO JE NAJBOLJŠI! IG!!! KDO?!? IG!!! KDO?!!!!?!!!!! IIIIIIIIIIGG!!!!!!!!!!!!!