Ižanski sejem 2016

Predstavitev kluba na Ižanskem sejmu

19.09.2016 09:04 , Matej Kabaj

V soboto, 17. septembra, smo se predstavili na Ižanskem sejmu s kratko demonstracijo karateja in Shapeboxinga.

Takole nas je napovedala povezovalka programa:

"Karate je samoobrambna borilna veščina, ki izhaja iz Japonske oziroma Okinave. Z vadbo karateja izboljšujemo telesne, gibalne in funkcionalne sposobnosti, s ciljem obvladovanja lastnega telesa. Uči nas discipline, samokontrole in obvladovanja, pozitivno pa vpliva tudi na premagovanje stresa, povečanje samozavesti in oblikovanje osebnosti.

Mlad ižanski karate klub pod vodstvom trenerja Mateja Kabaja, nosilca črnega pasu 4. DAN, deluje že deveto leto. V klubu aktivno trenira več kot 90 članov različnih starosti. Vadba je razdeljena v 8 skupin in poteka na Osnovni šoli Ig, Podružnični šoli Golo in v Gasilskem domu Golo.

Karateisti nam bodo najprej prikazali osnovne tehnike na mestu in v gibanju ter praktičen prikaz uporabe teh tehnik. Sledil bo prikaz različnih kat, ki se med seboj razlikujejo po težavnosti. Nižji pasovi bodo izvajali gibalno lažje kate, višji pasovi pa težje. Sledila bo dogovorjena borba in borba z več nasprotniki."

 

Na koncu karate demonstracije je sledila še kratka predstavitev povsem nove rekreativne vadbe, SHAPEBOXINGA. Shapeboxing je visoko intenzivna vadba za oblikovanje telesa z elementi borilnih športov, kot so karate, kickboks in tajski boks.

 

Čez dan nam je malo nagajalo vreme, a smo kljub temu vztrajali do konca. Zahvala vsem, ki so aktivno pomagali. OSS!