Četrtič zapored

Mladi ižanski karateisti, učenci OŠ Ig, so na 22. Odprtem državnem S.K.I.F. šolskem prvenstvu zbrali največ točk in tako že četrtič zapored osvojili pokal za najboljšo osnovno šolo za šolsko leto 2015/2016.

11.05.2016 12:49 , Matej Kabaj

Četrtič zapored

S.K.I.F. zveza Slovenije je v tehnični organizaciji Karate-do kluba Ig Shotokan organizirala 22. Odprto šolsko državno prvenstvo za osnovne in srednje šole za šolsko leto 2015/2016. Prvenstvo je potekalo v soboto, 07.05.2016, v Športni dvorani IG. Prvenstva se je udeležilo 135 tekmovalcev in tekmovalk, kateri so prihajali iz 26 osnovnih in 8 srednjih šol.

Tekmovanje je svečano odprla pomočnica ravnateljice Osnovne šole Ig ga. Andreja ŽUPEC.

Tekmovanje v katah je potekalo po starostnih kategorijah in po skupini pasov, jiyu kumite (borbe) pa po težnostnih kategorijah. Tekmovanje v katah je potekalo po sistemu ocen (številk). Ocene prvega in drugega kroga so se seštevale. V drugi krog tekmovanja se je uvrstilo osem najboljših iz vsake tekmovalne skupine. Šolski prvak je postal tisti, ki je osvojil največ točk iz prvega in drugega kroga. Tekmovanje v jiyu-kumiteju (borbah) je potekalo po pravilih svetovne S.K.I.F. zveze in S.K.I.F. zveze Slovenije: Ippon-Han-Shobu (do 3 wazarijev ali 1 ippona in 1 wazarija), ter po sistemu, brez repesaža, razen za tretje mesto.

Med osnovnimi šolami so zmagali učeni in učenke Osnovne šole Ig  pred Osnovno šolo Gornji Petrovci in Sava Kladnika – Sevnica.

Četrtič zapored

KONČNI VRSTNI RED

OSNOVNE ŠOLE 

 1.         IG                                                                                                     2150 točk

2.         GORNJI PETROVCI                                                                            420 točk

3.         SAVA KLADNIKA - SEVNICA                                                              410 točk

 

V imenu Karate-do kluba Ig Shotokan se želimo še posebej zahvaliti vodstvu Osnovne šole Ig in Občini Ig, ki podpirata razvoj ižanskega karate kluba in športa v Občini Ig nasploh.

Karate pozdrav, OSS!