Dobri začetki v novem letu

Karateisti so začeli novo leto s pripravami, na zimskem seminarju uspešno opravili izpite za rjave pasove ter že nabirali nove izkušnje in medalje na prvih tekmovanjih doma in v tujini.

26.02.2016 15:27 , Matej Kabaj

Začetek novega koledarskega leta je tudi začetek novega predtekmovalnega obdobja, ki mu sledi tekmovalno. Trije člani ižanskega karate kluba, dva trenutno najobetavnejša tekmovalca in trener, so se udeležili reprezentančnih priprav S.K.I.F. zveze Slovenije. Priprave so bile sestavljene iz testiranj nekaterih splošnih in specialnih gibalnih sposobnosti ter treninga.

 

Konec januarja je bil v Murski Soboti že 27. zimski tradicionalni karate-do seminar. Cel vikend je pridno treniralo več kot 100 karateistov, med katerimi je bilo 17 karateistov z Iga. Seminar se je zaključil z izpiti, kjer je sedem Ižancev opravljalo izpit, vsi za prvo rjavo stopnjo. S ponosom lahko povem, da je najstarejši član kluba, Andrej Pengov, uspešno opravil izpit za prvi rjavi pas in to pri svojih 55. letih. Čestitke njemu in vsem ostalim!

Dobri začetki v novem letu

Zadnji vikend januarja se je začela tekmovalna sezona za leto 2016. Odpeljali smo se v Italijo, na Pokal Subaru 2016. V soboto so na tekmovanju nastopali le črni pasovi, v nedeljo pa barvni. Trije člani Karate-do kluba Ig Shotokan so na prvem tekmovanju pokazali zadovoljiv nivo znanja, ki pa še ni bil dovolj za osvojitev medalj. Največ je pokazal Graal, ki je v borbah, v močni mladinski konkurenci, osvojil 4. mesto.

Dobri začetki v novem letu

V drugi polovici februarja je v Rušah potekal 39. Tradicionalni mednarodni S.K.I.F. karate-do turnir za pokal »Ruše 2016«, ki je 1. Pokalni turnir S.K.I.F.  Slovenije za leto 2016. Turnir je bil tudi močno mednarodno obiskan. 300 tekmovalcev je prišlo iz štirih držav, iz Romunije, Srbije, z Madžarske in iz Slovenije. Šest ižanskih karateistov je skupno osvojili šest medalj, od tega dve zlati, dve srebrni in dve bronasti. Skupno, med slovenskimi S.K.I.F. klubi, zaseda ižanski klub v Pokalu Slovenije 2016 tretje mesto. Čestitke vsem!

Dobri začetki v novem letu