Karateisti aktivni v jesenskem delu

04.01.2016 11:02 , Matej Kabaj

V jesenskem delu smo se karateisti Karate-do klub Ig Shotokan udeležili kar nekaj tekmovanj doma in v tujini. V septembru smo odšli v Čoko v Srbiji, kjer je zelo uspešno tekmoval Graal Lucignano, saj je vrnil domov s štirimi medaljami. Posamezno je dosegel drugi mesti v borbah in katah, ekipno pa prvo mesto v katah in drugo v borbah.

Karateisti aktivni v jesenskem delu

Zelo dobre nastope so Ižanci opravili v oktobru v Domžalah, na 2. odprtem pokalnem turnirju Domžale Open 2015. Skupno je sodelovalo 365 tekmovalcev in tekmovalk iz štirih držav: Italije, Romunije, Bosne in Hercegovine ter Slovenije. Ob močni konkurenci in dobrih nasprotnikih smo osvojili skupaj šest medalj, od tega eno zlato, tri srebrne in dve bronasti. Dan pred tekmovanjem smo pa imeli seminar z japonskim mojstrom Shihan Masaru Miuro 9. DAN, glavnim inštruktorjem Italije.

Karateisti aktivni v jesenskem delu

V oktobru smo se udeležili Mednarodnega turnirja v tradicionalnem karateju v Kopru, ki ga je organizirala Slovenska zveza tradicionalnega karateja. Na tekmovanju je sodelovalo pet držav: Hrvaška, Srbija, Bosna, Italija in Slovenija. Skupno je bilo prijavljenih 275 tekmovalcev, ki so tekmovali v katah in borbah, posamezno in ekipno. Najbolje se je uvrstil Nik Nedelko, s srebrno medaljo v katah posamezno.

Karateisti aktivni v jesenskem delu

V začetku novembru smo na Škofljici organizirali S.K.I.F. LIGO SLOVENIJE za leto 2015. Kakor vsako leto je tudi letos na pomoč pri organizaciji priskočilo veliko staršev otrok. Hvala vsem za pomoč in vložen trud pri organizaciji tekmovanja. Klub je zastopalo 24 tekmovalcev, ki so skupaj osvojili 11 odličij, od tega pet zlatih, tri srebrna in tri bronasta. Razvrstitev klubov po osvojenih medaljah nas je postavila na skupno 1. mesto. Bravo!

Karateisti aktivni v jesenskem delu

Tekmovanja so v tem obdobju v polnem teku, zato so si sledila vsak teden zaporedoma. Udeležili smo se še tekmovanje sorodne karate organizacije JKA zveze Slovenije v Škofji Loki. Tam so ižanski karateisti pokazali veliko boljšo pripravljenost v kategoriji kat od ostalih tekmovalcev. Trije tekmovalci so osvojili dve prvi in drugo mesto. Lovro Kramberger in Nik Nedelko sta zmagala, Lucijan Jamnik je bil drugi, je pa svoje dosežke dopolnil še z drugim mestom v dogovorjenih borbah. Nik Završnik, ki mu izvedba kate ni najbolje uspela, je svoj nastop popravil v borbah, kjer je z odločnimi borbami osvojil srebrno medaljo.

Karateisti aktivni v jesenskem delu

Pod okriljem domače Shotokan karate-do internacional zveze Slovenije smo tekmovali na Državnem prvenstvu S.K.I.F. zveze Slovenije v dogovorjenih borbah. Nik Nedelko, Miha Dragojevič, Lucijan Jamnik in Lovro Kramberger so skupaj osvojili tri medalje posamezno in tri ekipno.

Karateisti aktivni v jesenskem delu

Na tekmovanju v Kuzmi, smo z osvojenimi mesti skupno zasedli 4. mesto v točkovanju za Pokal Slovenije za leto 2015. Čestitke vsem!

 

Čestitke vsem tekmovalcem, tudi tistim, ki (še) niste dosegli zmagovalnih stopničk.

Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo!