Učenci Osnovne šole Ig že tretje leto zapored zmagali

Osnovna šola Ig je že tretje leto zapored osvojila 1. mesto na šolskem državnem prvenstvu za osnovne in srednje šole.

20.05.2015 09:08 , Matej Kabaj

V Trzinu je 9. maja 2015 potekalo 21. Odprto šolsko državno prvenstvo za osnovne in srednje šole za šolsko leto 2014/2015, v organizaciji Karate-do kluba Atom iz Domžal. Osnovna šola Ig je že tretje leto zapored, z veliko prednostjo, osvojila 1. mesto med osnovnimi šolami. Na drugo mesto se je uvrstila Osnovna šola Trzin in na tretje Osnovna šola Janka Glazerja Ruše.

 

Šolsko državno prvenstvo je potekalo v telovadnici Osnovne šole Trzin. Namenjeno je bilo vsem tekmovalcem in tekmovalkam, ki trenirajo v klubih in obiskujejo osnovno ali srednjo šolo v Sloveniji. Prvenstva se je udeležilo 155 tekmovalcev in tekmovalk z 38 osnovnih in osmih srednjih šol.

Učenci Osnovne šole Ig že tretje leto zapored zmagali

Osnovno šolo Ig je skupaj zastopalo 13 učencev, vsi člani Karate-do kluba Ig Shotokan. Med njimi so najboljše rezultate dosegli: Nik Nedelko (dvakrat 1. mesto kate in 3. mesto borbe), Taja Kočar Rožaj (1. mesto kate in 1. mesto borbe) in Naser Batič (1. mesto borbe in 2. mesto kate). Skupaj so učenci OŠ IG dosegli sedem 1. mest, osem 2. mest in tri 3. mesta. Čestitke vsem.

Tekmovalci Karate-do kluba Ig Shotokan v borbah:

Učenci Osnovne šole Ig že tretje leto zapored zmagali

Člani Karate-do kluba Ig Shotokan so poleg OŠ Ig zastopali še Osnovno šolo Trnovo, Waldorfsko šolo in OŠ Prule ter med srednjimi šolami Srednjo medijsko in grafično šolo Ljubljana. Tekmovanje je bilo dobro organizirano, organizator je začetek tekmovanja popestril s kratkim glasbeno pevskim programom.

 

 

Mateja Breznik