Državno prvenstvo Shotokan karate-do internacional zveze Slovenije 2015

Ižanci ostali najboljši!

Karate državno prvenstvo Shotokan karate-do internacional zveze Slovenije je bilo tudi letos za ižanske karateiste nadvse uspešno. Skupaj so osvojili 33 medalj in obdržali skupno prvo mesto med klubi.

02.04.2015 19:48 , Matej Kabaj

Državno prvenstvo je potekalo v dveh delih. Prvi del je bil kvalifikacijski turnir, ki smo ga organizirali na Igu, 7. marca, v Športni dvorani Ig. Tekmovanje je svečano odprl župan občine, Janez Cimperman. Kot organizator smo delo opravili dobro, saj smo delovali v odličnem ekipnem duhu. S pomočjo staršev otrok smo telovadnico hitro pripravili, tekmovanje pa kakovostno izpeljali. Velika zahvala gre vsem, ki ste pomagali.  

Ižanci ostali najboljši!

Tekmovanje je potekalo za mlajšo in starejšo selekcijo v katah posamezno in ekipno, kumiteju kategorijsko in absolutno ter ekipno. V vseh disciplinah posamezno tekmovanje poteka po sistemu vsak z vsakim, zato je potrebna dobra telesna pripravljenost in zbranost ves čas nastopanja. Iz ižanskega karate kluba se je tekmovanja udeležilo 26 članov, ki so zapolnili kategorije od najmlajših, starih do osem let, do najstarejših, veteranov. Najboljši tekmovalci kvalifikacij so se uvrstili v finale, ki je potekalo v Rušah, 21. marca.

Ižanci ostali najboljši!

Število osvojenih medalj in pokalov v finalu smo, v primerjavi z lanskim letom, celo povečali, saj smo osvojili eno zlato medaljo več, skupno 15. Poleg tega smo osvojili devet srebrnih in devet bronastih odličij. V skupnem seštevku, ki šteje za najboljši klub državnega prvenstva, smo ubranili lani osvojeno prvo mesto, kar šteje kot največji uspeh kluba. Skupaj smo zbrali 1267 točk, kar 158 točk več kot drugo uvrščeni karate-do klub Atom iz Domžal.

Ižanci ostali najboljši!

Posamezni državni prvaki so postali: Nik Nedelko (2x kate), Ana Pahor (kate in borbe), Val Wostner (kate), Graal Lucignano (kate), Naser Batić (borbe) in Malik Batič (borbe).

Ižanci ostali najboljši!

Imamo naj športnika Občine Ig

Ob praznovanju 20. obletnice Občine Ig so podelili priznanja za naziv ekipe in športnika leta ter zlati plaketi. Športnik občine Ig za leto 2014 je drugo leto zapored postal člana našega kluba, in sicer Lovro Kramberger.

 

Čestitke vsem!