V Škofljici do 11. pokalov

Konec novembra je v OŠ Škofljica potekal turnir S.K.I.F Lige Slovenije za leto 2014.

10.12.2014 14:59 , Matej Kabaj

V drugem delu navembra, 22., je Karate-do klub Ig SHotokan bil organizator turnirja SKIF Lige Slovenije za leto 2014. Tekmovanje smo organizirali v telovadnici Osnovne šole Škofljica. Tekmovanje se razlikuje od ostalih, kajti to tekmovanje je ekipno, kar pomeni, da se ekipe borijo med seboj za zmago. Tekmuje se pa po sistemu vsak z vsakim.  Ekipa je sestavljena iz treh tekmovalcev, tekmovalk ali mešano v svoji starostni stopnji. Tekmovalne disciopline pa so kate in borbe.

V soboto zjutraj smo bili ob osmih že v dvorani, saj smo morali pripraviti vse za tekmovanje. Najprej smo postavili blazine, ki jih pri karateju uporabljamo kot podlago, na kateri poteka tekmovanje. Nato smo pripravili mize za zapisnikarja in vodjo tekmovanja, izobesili zastave, prinesli stole, razdelili sodniško opremo in pripravili prostor za sodnike. Po eni uri in pol je bila dvorana pripravljena.

V Škofljici do 11. pokalov

Z Iga je tekmovalo 30 tekmovalcev in tekmovalk, v vskoraj vseh razpisanih kateorijah. Tekmovalnje je bilo uspešno, sa smo skupno osvojili 11 pokalov in sicer 3 za prva , 5 za druga in 3 za tretje mesta. Zraven osvojenih odličij, saj so otroci, zaradi tekmovanega sistema, pridobili tudi veliko neprecenljivih tekmovalnih izkušenj.

V Škofljici do 11. pokalov

Še enkrat bi se v imenu kluba zahvalil vsem, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji tekmovanja: tistim, ki so se dogovorili za telovadnico, posodili tatami za tekmovanje, priskrbeli kavo in pijačo, uredili kombi za prevoz blazin, izobesili označevalne table, pripeljali in postavili ozvočenje, izobesili zastave, okrasili mize, priskrbeli hrano in pijačo za sodnike, pomagali pri razdeljevanju pijače, zdravstvenem osebju, tudi tistim, ki so pripravljali in pospravljali stole in mize, zlagali in pospravljali tatami, kakor tudi vsem staršem, ki so otroke pripeljali in vsem obiskovalcem, ki so navijali in spodbujali tekmovalce.

OSS!