Zmagovalna ekipa z Iga!

Tekmovalci so se iz Čoke vrnili s 14 medaljami.

30.09.2014 11:01 , Matej Kabaj

V petek popoldan, 26. septembra, je osem tekmovalcev iz štirih klubov Shotokan karate-do internacional zveze Slovenije odpotovalo na tekmovanje v Čoko. Zraven tekmovalcev, smo bili še v spremstvu Shihan Ivan Čerič, kot vodja delegacije, Darjan Rošker, kot sodnik in kot vodja ekipe, Matej Kabaj. Preko Madžarske smo prispeli v mesto Senta, kjer smo prespali in se naslednji dan odpravili na tekmovanje v Čoko.

Na tekmovanju so sodelovale tri države, Madžarska, Srbija in Slovenija. Skupno je bilo prijavljenih 25 klubov in 250 tekmovalcev, ki so tekmovali v katah in borbah, posamezno in ekipno. V katah so se odlično odrezali slovenski tekmovalci iz klubov Kanazawa dojo Maribor, Cankova in Ruše, v borbah pa so blesteli Ižanci. Pravo presenečenje na tekmovanju so pripravili trije ižanski borci, ko so premagali domačine v kategoriji dečki 12-15 let. Nekateri nasprotniki so bili tudi do dve leti starejšji in večji za celo glavo. Ko se je v dvorani pokazala možnost preobrata in zmaga naših nad domačini, so tudi domači navijači pričeli burno spodbujati vidno manjše slovenske borce. Kljub temu, da so bili telesno šibkejši, je znanje in borbeno srce odločilo in prevesilo tehtnico na našo stran in Ižanci smo slavili. To je bil čudovit trenutek za naše mlade tekmovalce.

Zmagovalna ekipa z Iga!

Ekipni uspeh so nadgradili še Naser v posamezni kategoriji z zmago in Harun s tretjim mestom. Lovro pa je svoj uspeh začel že v katah, kjer je osvojil tretje mesto v močni konkurenci.

Po tekmovanju smo si vsi skupaj privoščili dober topel obrao in krenili nazaj v Slovenijo.

Čestitke vsem!

OSS!