VODENE VADBE NA IGU ZA VSAKOGAR

02.10.2017 12:53 , Matej Kabaj

V Karate-do klubu Ig Shotokan smo v zadnjih letih zelo popestrili svojo športno rekreativno ponudbo. Ugotovili smo namreč, da na Igu manjka pestra ponudba različnih skupinskih vadb, povpraševanje je pa veliko. K prvotni in na Igu množično razširjeni tradicionalni borilni veščini karate-do (karate-do, je za razliko od karateja, karate-pot, način življenja, kar pomeni živeti z načeli karate-doja), smo vključili tri izredno priljubljene skupinske vadbe, ki se med seboj razlikujejo: Shapeboxing, Functional in Zumba. Vsaka izmed njih ima svoje specifike in vsak lahko najde nekaj zase.

Da se boste lažje odločili, katera vadba je za vas najprimernejše, smo vam v naslednjih vrsticah vsako na kratko opisali.

Shapeboxing je sistem vadbe sestavljen iz elementov borilnih veščin, kot so boks, karate, kickboks in tajski boks. Združuje moč in funkcionalnost, tehniko in eksplozivnost ter stabilizacijo in pliometrijo. Na treningih udeleženci krepijo samopodobo in moralne vrednote, intenzivna vadba pa spodbuja povezanost uma in telesa ter znižuje negativne učinke stresa.

VODENE VADBE  NA IGU ZA VSAKOGAR

VODENE VADBE  NA IGU ZA VSAKOGAR

 

Functional predstavlja skupinsko vadbo, ki temelji na obremenitvah z lastno telesno težo in z lažjimi utežmi. Treningi bodo poleg krepitve mišic, izboljšali vašo telesno pripravljenost na vsakodnevne obremenitve doma in na delovnem mestu.

VODENE VADBE  NA IGU ZA VSAKOGAR

 

Zumba je ena najpopularnejših oblik plesne rekreacije tega stoletja. Vključuje preproste koreografije ob ritmih latinskoameriške glasbe, ki nam dvignejo utrip srca in nam ob dobrem vzdušju pomagajo k boljšemu počutju.

VODENE VADBE  NA IGU ZA VSAKOGAR

Ekipa mladih trenerjev vam nudimo kakovostne in strokovno vodene treninge, ki so primerni za stare in mlade, športnike in rekreativce, moške in ženske. Najdete nas na dveh lokacijah na Igu: Osnovna šola Ig in GD Iška vas. Za vse dodatne informacije smo na voljo preko klubske spletne strani www.karateig.com in FB strani Zumba Ig, pokličete pa nas lahko tudi na telefon: Špela 041/410-340, Alina 031/717-349 in Matej 041/200-219.

Izberite svoj trening!

 

FOTO: SportClub

 

Kolektiv trenerjev

Karate-do kluba Ig Shotokan