NASER POSTAL PODPRVAK EVROPE!

Naser Batić je na 14. Evropskem SKIEF prvenstvu osvojil 2. mesto v borbah U14.

02.06.2017 08:26 , Matej Kabaj

Med 19. in 21. majem je v Češkem Hradec Kralovem potekalo Evropsko SKIEF prvenstvo. Udeležila se ga je tudi reprezezntanca SKIF Slovenije, v kateri so bili štirje člani ižanskega karate-do kluba. Naser Batić, Lovro Kramberger, Ardian Fetinci in glavni trener kluba, tudi trener reprezentance, Matej Kabaj.

NASER POSTAL PODPRVAK EVROPE!

Vrhunsko uvrstitev je dosegel Naser Batič, ki je v kategoriji borbe, dečki 12 in 13 let (U14) osvojil odlično drugo mesto in tako postal podprvak Evrope. V kategorije je bilo prijavljenih 41 tekmovalcev iz različnih držav. V prvem kolu je bil prost, kar pomeni, da so ga štiri borbe, štiri zmage pripeljale do finala evropskega prvenstva. V Finalni borbi se je pomeril z ruskim tekmovalcem. Začetek borbe je bil zadržan, saj sta se oba tekmovalca zavedala pomena zmage v finalu. Zaradi tega v prvem delu ni bilo točk. Podaljšek je Naser začel zelo obetavno, saj je povedel. Velika želja po zmagi in trenutna nezbranost sta privedli do poraza. Že v naslednji akciji je s premočnim udarcem zadel nasprotnika v obraz in ga poškodoval. Zaradi tega je bil kaznovan in sledil je poraz.

NASER POSTAL PODPRVAK EVROPE!

Osvojitev drugega mesta je odličen dosežek za Naserja in za klub, hkrati je pa potrditev kvalitetnega, načrtnega in pedagoško usmerjenega dela v klubu. Vendar osvojitev evropske medalje ne predstavlja konca športne poti, ampak spodbudo in motivacijo za naprej, za Naserja in vse ostale tekmovalce.

Še enkrat iskrene čestitke!

OSS!

 

Matej Kabaj, prof.

glavni trener Karate-do kluba Ig Shotokan

 

Posnetek finalne borbe si lahko ogledate TUKAJ!