Seminar bratov Kanazawa

08.05.2017 13:43 , Matej Kabaj

Naj vas popeljem skozi karate-do vikend z eminentnimi japonskimi gosti, ki se je odvijal od 20. do 23. aprila. Obiskala sta nas Kancho Nobuaki Kanazawa 8. DAN in njegov leto mlajši brat Daizo Kanazawa, 6. DAN, sinova legendarnega Hirokazu KANAZAWE, trenutno mojstra z najvišjo stopnjo pasu, 10. DAN in nazivom SOKE, kar pomeni glava družine. Soke Kanazawa ja ustanovitelj SKIF svetovne organizacije, učenec očeta karateja Gichina Funakoshija in zmagovalec prvega tekmovanja v karateju. In to z zlomljeno roko.


Aktivnosti so se začele v četrtek s treningom reprezentance, ki se pripravlja na SKIF Evrospko prvenstvo, v mesecu maju na Češkem. V petek smo imeli YUDANSHA-KAI trening oziroma trening za črne pasove. Trening je bil tudi temu primerno na višjem strokovnen nivoju. Petek smo zaključili s skupno večerjo in druženjem.


Prava poslastica je sledila šele v soboto in nedeljo, ko je sledil dvodnevni seminar. Japonska mojstra sta naše znanje dopolnjeva z osnovnim kihonom oziroma tehnikami, ki so bile podane na pedagoško zanimiv način in tako je lahko vsak dopolnjeval svoj nivo znanja. Del vsakega treninga je bil posvečen tudi kumiteju, borbi, dogovorjeni ali polprosti. V tem delu smo razvijali kreativnost, ki je zelo pomemben del borjenja, saj se je potrebno, po domače rečeno, znajti. To smo poskušali doseči z dodajanjem novih tehnik, menjavanjem smeri, razdalje in kota napada. Na treningih pa niso manjkale niti kate, ki jih oba zelo dobro obvladata in ju je tudi velik užitek gledati. Treninga kat sta popestrila s praktično razlago nekaterih elementov in na ta način prikazala svojo idejo, ki jo vidita v kati.


Za piko na i celotnega vikenda pa so poskrbeli moji člani, člani Karate-do kluba Ig Shotokan, ki so me presenetili s torto, mi čudovito zapeli in voščili ob osebnem prazniku. Hvala lepa, res lepo od vas!

Če povzamem, si bom ta karate-do vikend zapomnil po odlično izpeljanih treningih japonskih mojstrov, njuni odprtosti in sproščenosti zunaj dvorane ter seveda, pozornosti mojih članov.
OSS!!!

Matej Kabaj, prof., 4.DAN