Lovro športnik Iga 2016

31.03.2017 09:20 , Matej Kabaj

Na občinskem prazniku, ki zaznamuje zgodovinski dogodek napada na ižanski grad, so podelili priznanje športniku leta 2016 v Občini Ig. Tudi letos je športnik Iga postal karateist, tokrat Lovro Kramberger. V desetletni zgodovini kluba je to že peto priznanje za športnika občine Ig in drugo za Lovra. Priznanje si je prisvojil z osvojitvijo naslova evropskega prvaka na 32. evropskem prvenstvu v tradicionalnem karateju lani novembra v Kranjski Gori. Še enkrat gre zahvala vsem trenerjem, ki so in še pomagajo Lovru na njegovi športni poti.

Obrazložitev priznanja:

Lovro Kramberger je mladi karateist, član ižanskega karate kluba že osem let. Že od svojih prvih karate korakov se je navduševal nad treningi in se jih redno udeleževal. S pridnim in prizadevnim odnosom na treningu se je razvil v dobrega karateista. Že v mlajših letih se je začel udeleževati tekmovanj, na katerih je nabiral dragocene izkušnje, domov pa prinašal priznanja in medalje. Najprej na manjših tekmah Shotokan karate-do international zveze Slovenje, sledile so domače mednarodne tekme in nato še tekmovanja v tujini.

Lovro obiskuje deveti razred Osnovne šole Trnovo v Ljubljani in ves svoj prosti čas posveča športu. Njegova motiviranost je v zadnjem obdobju tako narasla, da so v klubu pričeli sodelovati še z drugi klubi in strokovnjaki, ki skrbijo za Lovrovo optimalno športno pripravljenost. Pričel je tekmovati tudi v drugih, sorodnih karate organizacijah in s tem še povečal svojo športno udejstvovanje.

Ves vložen trud, ure treningov in pretočen znoj so bili lansko leto v novembru poplačani. Kot član reprezentance Slovenske zveze tradicionalnega karateja se je udeležil 32. evropskega prvenstva v tradicionalnem karateju, ki je potekalo v Kranjski gori in postal evropski prvak v kategoriji KO-GO kumite.

Osvojitev naziva evropskega prvaka je zaenkrat največji Lovrov dosežek in seveda tudi klubski, v skoraj desetih letih delovanja. Lovro v teh dneh ne počiva, ampak se pripravlja na evropsko prvenstvo Shotokan karate-do international zveze, ki bo v mesecu maju potekalo na Češkem. Želimo mu veliko uspeha.

 

OSS!