IMAMO EVROPSKEGA PRVAKA!

Lovro Kramberger je na 32. evropskem prvenstvu v tradicionalnem karateju, v disciplini KO-GO kumite, postal evropski prvak!

30.11.2016 15:39 , Matej Kabaj

V Kranjski Gori je 25. in 26, novembra potekalo 32. evropsko prvenstvo v tradicionalnem karateju. Prvenstva se je udeležilo 14 držav, videli pa smo okoli 400 nastopov v različnih kategorijah. Prikazane so bile kategorije posameznih in ekipnih kat, EN-BU, FUKU-GO, KO-GO in posamezne ter ekipne proste borbe, Jiyu kumite. Organizator tekmovanja je bila Slovenska zveza tradicionalnega karateja (SZTK), ki jo vodi predsednik Marko Mitrovič. Tekmovanje je bilo izpeljano na vrhunskem nivoju, kar se za tak rang tekmovanj tudi spodobi. Posebni gost tekmovanje je bil dr. Vladimir Jorga, predsednik Evropske zveze tradicionalnega karateja (ETKF).

Med člani reprezentance SZTK je bil tudi Lovro Kramberger, član ižanskega karate kluba. Nastopal je v kategorijah kate posamezno in ekipno ter v disciplini KO-GO kumite (borba). KO-GO kumite je način borbe, kjer ima vsak tekmovalec tri napade. Sodniki dosodijo točke, ki so bile izvedene med napadom ali v proti napadu nasprotnika. Tekmovalec z več točkami zmaga.

V petek je bil dan za kvalifikacije. V kategoriji kate posamezno, se je Lovro kvalificiral v osem najboljših, nato pa skupno zasedel šesto mesto. V kati ekipno, kjer trije člani ekipe sinhrono izvajajo elemente karate tehnike, se v finale, zaradi slabše izvedbe, niso uvrstili. Veliko bolje je kazalo v kategoriji KO-GO kumiteja, saj je bil Lovro uvrščen med prve štiri in s tem v sobotni finale. V polfinalni borbi je nasprotnika presenetil z dobrim prestrezanjem, kar mu je prineslo štiri točke in zmago. Med borbo je dobil udarec v mednožje, kar je na kocko postavilo nastop v finalu. Kljub bolečinam, se je pred borbo uspel dovolj miselno in telesno zbrati, da je v finalnem boju zmagal. Zmaga v finalu je bila tesna, a vendar na strani Lovra. Ves čas tekmovanja ge je spremljal in usmerjal klubski trener Matej Kabaj, s tribun pa navijači, starši, ki so z aplavzom nagrajevali dobre športne poteze. Ob končni razglasitvi zmagovalca se je napetost in nervoza spremenila v veselje in solze sreče.

Osvojitev evropskega prvenstva je največji dosežek Karate-do kluba Ig Shotokan v skoraj desetih letih delovanja. Še enkrat iskrene čestitke Lovru in hvala vsem, ki so pripomogli k uspehu. S tem mislim vse trenerje, ki so in še vedno Lovru pomagajo na njegovi športni poti.

 

OSS!