Uspešno zaključili staro in odločno naprej na evropsko prvenstvo

V decembru starega leta so se ižanski karateisti udeležili dveh pomembnih tekmovanj: mednarodnega turnirja Zveze tradicionalnega karateja Slovenije v Ilirski Bistrici in tretjega pokalnega turnirja za Pokal Slovenije 2013.

02.02.2014 17:20 , Mateja Breznik

Rezultatsko je klub odlično končal leto 2013, saj je osvojil drugo mesto v Pokalu Slovenije za leto 2013.

Prvič v Ilirski Bistrici, na tekmovanju sorodne karate organizacije, pod nekoliko drugačnimi pravili, so se ižanski karateisti dobro odrezali. V konkurenci 300 tekmovalcev, ki so prihajali iz 24 kubov iz Slovenije in Italije, smo osvojili: 1. mesto Nik Nedelko v katah, 1. mesto Dino Mujdžič v borbah, 3. mesto Taja Kočar Rožaj v katah in 3. mesto Lovro Kramberger v dogovorjenih borbah.

Na zadnje tekmovanje v letu 2013, v Kuzmo, se je skupaj odpravilo devet tekmovalcev in trener Matej Kabaj 4.DAN. Tekmovalci so ta dan blesteli v katah in borbah. Kot zanimivost lahko navedem, da smo v vseh kategorijah, v katerih smo tekmovali v borbah, osvojili 1. mesto – to je bilo pet kategorij. Skupno smo osvojili osem 1. mest, štiri 2. mesta in eno 3. mesto. Skupno smo na turnirju osvojili 2. mesto, kar je bilo tudi dovolj za skupno 2. mesto Pokala Slovenije za leto 2013, kamor se štejejo trije turnirji čez celo leto. Še enkrat čestitke!

December smo v klubu zaključili s skupnim družabnim večerom, kjer smo ob dobri jedači in pijači pokramljali, si razdelili darilca in si voščili srečno v novem letu.

Že januarja smo začeli aktivno, saj je leto 2014 leto evropskega prvenstva, ki bo tokrat potekalo v Dresdnu v Nemčiji. Z rezultati, trudom in pravilno motiviranostjo so se trije člani kluba uvrstili v reprezentanco Shotokan Karate-do zveze Slovenije. Skupaj še s preostalimi reprezentanti se bodo v maju udeležili tega prestižnega tekmovanja.

Uspešno zaključili staro in odločno naprej na evropsko prvenstvo

Prve priprave reprezentance v tem letu so bile drugi vikend januarja, nadaljevale pa so se na strokovnem seminarju v Murski Soboti. Na izpitih po seminarju je Dino Mujdžić uspešno opravil izpit za 1. KYU in s tem postal mojstrski kandidat. To je tudi trenutno najvišja stopnja pasu, ki jo je dosegel karateist, vzgojen na Igu. Čestitke!

Februar je tekmovalno že v polni formi, saj nas čakajo tekmovanja v Italiji in na Nizozemskem ter mednarodni turnir v Rušah. Marca pa je na vrsti državno prvenstvo.