Karateiste čaka še veliko aktivnosti pred koncem šolskega leta 2012/2013

V začetku aprila 2013 so se mladi karateisti z Iga odpravili v Ihan, na Kyu turnir, tekmovanje namenjeno samo barvnim pasovom. Na tekmovanju s skupaj 160 tekmovalci so se Ižanci dobro izkazali, saj so skupno osvojili tretje mesto med klubi.

10.06.2013 17:36 , Mateja Breznik

Že naslednji vikend je bil v Rušah seminar z japonskim inštruktorjem, sinom znamenitega Hirukazu Kanazawe, Nobuaki Kanazawo, 6. DAN. Seminar je potekal v Športni dvorani Ruše. Že v četrtek je bil organiziran specialni trening za trenerje in v petek za reprezentanco. Skupaj je treniralo okrog sto udeležencev, med njimi pa je bilo tudi nekaj članov z Iga.

Karateiste čaka še veliko aktivnosti pred koncem šolskega leta 2012/2013

Zadnji vikend v maju je bil še posebej zahteven za nekatere člane kluba. V Domžalah je namreč potekal seminar, na katerem je 20 članov kluba polagalo izpit za višje barvne pasove (modri pas in višje). Zahtevnejši treningi pred izpitom so se izplačali, saj so kandidati pokazali visok nivo znanja in izpite uspešno opravili. Čestitke vsem!

Šolsko leto se počasi zaključuje, kar pa še ne pomeni, da je zaključeno. Čaka nas še kar precej naporen mesec junij. V začetku junija na Igu organiziramo državno šolsko prvenstvo za osnovne in srednje šole za šolsko leto 2012/2013. Tekmovanje bo potekalo v soboto, 8. junija 2013, v Športni dvorani Ig. Lansko leto je OŠ Ig med osnovnimi šolami osvojila 1. mesto. Rezultat bomo poskušali ponoviti. Že naslednji vikend, v nedeljo, pa imamo mentorski trening s Shihan Ivanom Čeričem, 7. DAN. Po treningu sledijo izpiti za nižje barvne pasove. Da pa zaključimo šolsko leto, kakor se spodobi, imamo po izpitih piknik v Iškem Vintgarju, kjer bomo strnili misli ob zaključku šolskega leta.

Karateiste čaka še veliko aktivnosti pred koncem šolskega leta 2012/2013

Zadnji teden v juniju gremo na klubske Aktivne počitnice v Savudrijo, kjer skozi druženje in prijetno počutje spoznavamo različne borilne veščine, se učimo osnovnih prvin samoobrambe, se zabavamo ob različnih športnih igrah ter se seveda veliko kopamo in

Karateiste čaka še veliko aktivnosti pred koncem šolskega leta 2012/2013

prepevamo ob zvokih kitare.